Bányai Gábor

KiskunhalasSzilády Áron utca 1.5. választókerület
2014 Mar. 7 19:28

Révben a halasi szennyvíztisztás és csatornázás

A „Kiskunhalas Város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése” projektzáró nyilvános sajtótájékoztatója történt március 7-én délelőtt, a Félegyházi úton lévő Szennyvíztisztító-telepen. A 4.184.269.100 Ft-os összköltségű, az Európai Unió, és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával létrejött beruházással végre megoldódott az évek, évtizedek óta problémát jelentő, egyre nagyobb mennyiségű szennyvíz kezelése Kiskunhalason.

Révben a halasi szennyvíztisztás és csatornázás


A Szennyvíztisztító-telepen történt bejárást követően a Kiskunhalasi Polgármesteri Hivatalban folytatódott a projektzáró, ahol elsőször Gyovai István polgármester értékelte a másfél éve elkezdődött beruházást, amelyet mérföldkőnek nevezett a város életében.
A polgármester megköszönte a kivitelezőknek, a közreműködő szervezeteknek az igényes munkát és átadta a szót Bányai Gábornak, a megyei közgyűlés elnökének.

A beruházás egyik óriási előnye, hogy tisztulni fog a környezet, és a város alatti elzsírosodott talaj – mondta Bányai Gábor. Hozzáfűzte, hogy Halas még épp időben lépett és időben fogott bele a monumentális beruházásba, ugyanis Európai Uniós támogatást nagyobb városok valószínűleg már nem kaphatnak, csak a 2000 főnél kisebb települések. Az esemény befejezéseként pezsgővel koccintottak a megjelent vendégek a sikeres projekt megvalósítására.

Bányai Gábor

Kiskunhalas, Szilády Áron utca 1.
friss hírek
eseménynaptár